Bereken alles over zuinige verwarming

Mocht u in de toekomst verhuizen of uw oude woning renoveren dan bent u onlangs vast infrarood verwarming tegengekomen. Veel huiseigenaren willen groener gebruik maken van hun energie en de meest voor de hand liggende manier zou zijn vloerverwarming. Echter infrarood panelen dienen niet onderschat te worden. Hoe werken elektrische infrarood panelen? Zijn infraroodpanelen veilig? Hoe worden infrarood panelen geïnstalleerd en bediend? Waarom is infraroodverwarming zo goed voor het menselijk lichaam? Deze vragen kunnen voortkomen uit een basisbegrip van hoe elektrische en elektromagnetische velden interageren met het lichaam, maar om deze vragen te beantwoorden moet men dieper begrijpen. Het feit is dat infrarood panelen een stuk meer voordeel kunnen bieden dan simpelweg vloerverwarming, terwijl het gebruik van energie ook zuiniger is dan oude radiatoren. 

Hoe werkt het?

Met een elektrische convectie verwarmer wordt de energie die hij verbruikt, ofwel uitgestraald ofwel uitgestraald. Als het stroomverbruik hoog is, betekent dit dat de hoeveelheid warmte die het kan produceren wordt beperkt door de hoeveelheid warmte die wordt afgegeven of uitgestraald. De hoeveelheid energie die door een enkel verwarmingsapparaat wordt gebruikt, kan aanzienlijk worden verhoogd als het wordt aangedreven door een infraroodstraler. Deze bron van verwarming kan, in tegenstelling tot vloerverwarming en radiatoren, ook na de bouw van een woning worden geïnstalleerd. De panelen kunnen als energiezuinige bijverwarming aan de wand worden bevestigd en in een stopcontact worden gestoken. In het geval dat een infrarood paneel aan uw wand niet gewenst is dan kan u er altijd voor kiezen om deze te verbergen achter een schilderij. Deze kunnen gemakkelijk in het verwarmingselement verwerkt worden zonder dat dit de werking van het apperaat verstoord.  

Voordelen tegenover radiatoren

Veel mensen twijfelen aan de veiligheid van het gebruik van infrarood verwarmingspanelen. Veel mensen zijn ooit gewond geraakt door conventionele ovens en andere verwarmingstoestellen. Deze verwondingen kunnen het gevolg zijn van een snoer of ander verlengsnoer doordat het in een raam blijft haken, een vliegend voorwerp een raam raakt of zelfs de daadwerkelijk geproduceerde warmte die ontsnapt uit een bewegend voorwerp. Hier verschillen infraroodpanelen. Er is gemeld dat infraroodpanelen geen letsel veroorzaken wanneer ze worden gebruikt in gebieden die worden beschouwd als een risico op convectie. Het verbranden van een lichaamsdeel aan een radiator is een stuk kansrijker dan een infrarood paneel. Hoewel de oppervlaktetemperatuur een stuk minder is, is het toch een goed idee om een aantal veiligheidsmaatregelen te nemen bij het gebruik van elk type verwarmingstoestel. 

Geef een antwoord