Een eigen e-commerce winkel beginnen

Elk jaar lijkt het weer te groeien, de wereld van e-commerce. Zeker sinds de pandemie is bijvoorbeeld Amazon weer gigantisch gegroeid en de rijkste man ter wereld, Jeff Bezos, is nog rijker geworden. Amazon heeft nu ook een Nederlandse webwinkel en concurreert dus met bedrijven zoals Bol.com. E-commerce is gewoon de toekomst. Mensen vinden het fijn en makkelijk om op het internet te winkelen en het de volgende dag thuisbezorgd te krijgen. En voor jonge ondernemers zijn er dus ook veel kansen om via het internet te verkopen en geld te verdienen. In dit artikel bespreken we hoe je een eigen e-commerce winkel kunt beginnen.

Eigen website of via een bestaande website

Wanneer je een online e-commerce winkel gaat beginnen dan zul je natuurlijk eerst een online locatie nodig hebben voor je winkel. Er zijn hiervoor in principe twee mogelijkheden. Je kunt een geheel eigen website bouwen waar je de producten die je verkoopt aanbiedt, of je kunt een bestaande e-commerce website gebruiken. Door je producten aan te bieden op bijvoorbeeld Amazon of Bol.com, hoef je geen tijd en geld te besteden aan het opzetten van een website. Het nadeel is natuurlijk wel dat je een commissie betaald per verkocht product en dat je minder controle hebt over hoe je website eruitziet.

Producten kiezen en inkopen

De volgende vraag is wat voor producten je precies gaat verkopen. Bij het kiezen van een product of meerdere producten om te verkopen zijn er twee dingen belangrijk. Ten eerste wil je ervoor zorgen dat je een product kiest waar je zelf veel affiniteit mee hebt. Als je iets wilt verkopen is het belangrijk dat je zelf achter het product staat en er verstand van hebt. Het tweede wat belangrijk is, is dat je een product kiest waar vraag naar is. Wanneer je een bepaald product wilt verkopen is het belangrijk om eerst marktonderzoek te doen naar hoeveel vraag er is voor dit product.

Inkopen en verzenden

Soms kun je een product helemaal zelf creëren, misschien maak je sieraden bijvoorbeeld. Veel vaker zul je het product in bulk inkopen vanuit andere landen, denk aan China. Als je deze producten thuis hebt opgeslagen en daarna duurder aanbiedt op je e-commerce winkel, dan zul je daarna de orders moeten verzenden. Zorg dus dat je genoeg enveloppen en of dozen hebt en dat je snel en efficiënt wordt in een pakket verzenden. Net als met elke andere business zal een eigen e-commerce winkel hard werken zijn. Maar het is zeker een bedrijfsniche waar veel potentieel in zit.

Geef een reactie