Een plantje cadeau doen…

Toen ik vroeger op kamers woonde namen mijn vriendin en ik een bananenplant. Een vriend van ons had een moederplant gekocht. Helaas verzorgde hij het plantje niet goed genoeg. Na korte tijd had hij ontdekt dat als je een bananenplant niet genoeg aandacht geeft, dat ze dan snel baby plantjes gaan maken om hun nakomelingen te verzekeren van een goed leven. Dit doet de plant in een rap tempo, dus als je pot niet groot genoeg is heb je een probleem. Dit ontdekte onze vriend ook. Er begonnen langzaam baby plantjes uit de gront op te steken en het water van de moederplant weg te zuigen. Dus boot hij aan of wij een plantje konden adopteren. Maar graag genoeg natuurlijk, gratis spullen zijn altijd mooi! 

De plant bleef natuurlijk maar groeien en groeien. Mijn vriendin en ik eveneens en al snel trokken we bij elkaar in. We besloten gebruik te maken van een verhuis service. De bananenplant was nu geen baby meer. Na vijf jaar had de plant al twee verpottingen ondergaan. Het was een fors ding geworden, makkelijk twintig kilo zwaar! Het bleef iets gaafs zijn om een plantje mee te laten groeien met je relatie. Het laat je echt zien hoe lang je al bij elkaar bent. Deze verhuizing ging de plant met enig wat zweet en tranen de verhuisbus in. Op deze locatie wilde mijn vriendin en ik ook voor lange tijd blijven wonen. 

Iets te groot

Toen mijn vriendin, tien jaar later bekend begon te staan als mijn vrouw, wilden we opnieuw verhuizen. De bananenplant was toen vijftien jaar oud en was uitgegroeid tot een ware bananenboom. Alle spullen gingen netjes in verhuisdozen tijdens de verhuizing en vervolgens naar de verhuiswagen die netjes voor op de stoep stond te wachten. Alle spullen, behalve de bananenboom. Dit gigantische ding wilden we natuurlijk wel meenemen, maar het pastte allang niet meer in onze verhuiswagen. De wortels van de boom waren ondertussen ook gigantisch geworden en hadden zich sterk verwikkeld om een kluit aarde. In totaal woog het ding wel een kilo of zeventig en was het drie meter hoog! Onze oplossing? We moesten een groot pakket versturen. Via een lokaal tuincentrum hijsen we de boom uit de grond met een machine en timmerden we er een doos omheen. Deze ging op een speciale vrachtwagen naar ons nieuwe huis. Hopelijk blijft ie hier voor eeuwig staan.

Geef een antwoord