Verhuizingen

Waarschijnlijk heb je zelf al wel is een keer een verhuizing meegemaakt. Misschien verliep dit allemaal heel soepel of misschien waren er toch nog aardig wat verbeterpunten. Verhuizen is natuurlijk ook een hele klus en zeker als je ervoor kiest om alles zelf te doen. Er is niet een bepaalde manier van verhuizen die voor iedereen goed werkt maar er zijn wel een aantal tips waarmee je het voor jezelf een stuk makkelijker kan maken.

Voor de verhuisdag

Voordat de grote dag aanbreekt zijn er al heel wat dingen die je kan doen. Denk als eerste even na of je een verhuisbedrijf wilt inhuren of dat je het zelf met hulp van familie en vrienden wilt gaan doen. Als je ervoor kiest om familie en vrienden te vragen doe dit dan ruim op tijd. Mensen hebben helaas niet altijd tijd en door het vroeg van tevoren te vragen heb je meer kans dat ze kunnen. Stuur een week voor de verhuisdag ook nog even een herinnering naar ze, misschien waren ze het alweer een beetje vergeten…Als je ervoor kiest om het zelf te doen is het handig om een boedelbak te huren of kopen. Zo kan je makkelijk de verhuisdozen en grote meubelen vervoeren. Bepaal voor je verhuist ook of al die spullen op zolder echt mee moeten, of dat je moeite kunt besparen door ze alvast weg te gooien. Kijk even of je sommige dingen echt nog nodig hebt of dat het tijd is om er afstand van te doen. Dit scheelt een hele hoop sjouw werk. Ook is het een goed idee om een bij-de-hand-tas in te pakken. Tijdens de verhuizing wil je niet op zoek hoeven naar sleutels, papieren, toiletspullen of andere zaken die je bij de hand wilt hebben.

De eerste paar dagen in je nieuwe huis

En dan is het zo ver. Al het zware werk is gedaan en het wordt tijd om alle kasten en lades te gaan inrichten. Waarschijnlijk staan nu overal nog allerlei dozen en meubels en heb je enorme drang om dit allemaal op zijn plek te gaan zetten. Doe het allemaal wel op je eigen tempo. En ook niet te vergeten, zorg er voor dat je gas, licht en internet hebt afgesloten voordat je je huis in gaat. Koop e.v.t. ook een stekkerdoos als je te weinig stopcontacten in je huis hebt. Het is wel zo fijn om uit je bed je mobiel te kunnen opladen of om in de keuken een mixer te kunnen gebruiken. Vergeet daarnaast ook geen HDMI kabel, even relaxen voor de tv na een verhuizing is natuurlijk geen overbodige luxe!

Geef een antwoord