Aangenaam thuiswerken

Nu iedereen thuis heeft moeten werken, is de kans groot dat je een soort kantoortje hebt moeten improviseren in je eigen huis. Voor sommigen was er al gauw een prima werkplekje, maar voor anderen helaas niet, door gebrek aan ruimte, of de algemene chaos die het ineens overschakelen naar thuiswerken met zich mee bracht. Misschien heb je inmiddels al helemaal je draai gevonden in het thuiswerken. Dat is mooi, aangezien er waarschijnlijk in de toekomst wel wat meer thuiswerken de norm zal blijven. Maar als je het nog niet helemaal op orde hebt, is dat ook niet erg. Daarom zijn hier een paar tips om het thuiswerken aangenaam en makkelijk te maken. 

Plek van je kantoor

Ten eerste: de plek waar je je kantoor bouwt is belangrijk. Doe je dat in de woonkamer, dan zal je merken dat je weinig concentratie hebt. Probeer een ruimte te vinden waar je je een beetje kan afsluiten van de rest van het huis. Het liefst een aparte kamer, maar niet iedereen heeft daar natuurlijk de ruimte voor. Je kan ook werken met een divider of de kamer op een andere manier een beetje afschermen van je kantoorplek. 

Must-haves

Er zijn een aantal items die onmisbaar zijn in je thuiskantoor. Namelijk een goede bureaustoel, dus eentje waarin je comfortabel in een goede houding kan zitten. Je wil echt geen RSI oplopen. En ook een laptop of computer, uiteraard, met een webcam voor videocalls. Wat ook een fijne is, is een laptopverhoger. Zo zorg je ervoor dat je laptop wat meer op ooghoogte staat, en dat is beter voor je nek. Daar hoort ook bij dat je een los toetsenbord en een muis koopt. Voor sommige functies is het heel handig dat je een printer naast je hebt staan, bijvoorbeeld als je veel aantekeningen moet maken. Printers zelf zijn niet duur, en inkt hoeft dat ook niet te zijn, als je HP inktcartridges koopt van een huismerk, bijvoorbeeld de HP 903xl.

Verbinding

Je kan niks zonder internet. Zorg voor een goede verbinding. Als je continu langzaam internet hebt, raak je ontzettend gefrustreerd, en het is ook niet te doen om een online meeting te volgen die steeds vastloopt. Zorg dus dat je wifi jouw kantoor goed bereikt. Als dat niet lukt, moet je een kabel leggen en zo een directe aansluiting aan het internet maken. 

Als je al deze dingen regelt, heb je de basis te pakken van een fijne werkplek waar je je goed kan concentreren en met gemak kan werken. 

 

Geef een antwoord