Een eigen webwinkel doe je zo

Een eigen bedrijfje starten is voor veel mensen een droom. Maar we leven in een onzekere tijd en het is dus logisch je af te vragen of dat wel handig is. Webwinkels doen het beter dan ooit en het is op z’n minst een mooie manier om kennis te maken met het ondernemerschap. Ook al moet je je bedenken dat het wel een andere manier is van een winkel runnen. In deze blog vertel ik je er meer over. Lees je mee?

Inkopen of zelf maken

Afhankelijk van wat je wilt verkopen, kun je jezelf afvragen of je het zelf wilt maken of inkopen. Als je een bepaald iets graag maakt, denk aan kunstwerken, geschreven werk of kleding, kan je dit ook zelf verkopen. Je verzekert jezelf ervan iets te verkopen dat nog niet op de markt is en je creëert zo een unieke positie op de markt. Maar je moet er wel zeker van zijn dat de verkoopprijs genoeg is om winst te maken wanneer je de kosten van het benodigde materiaal eraf haalt. Dit kan namelijk heel erg oplopen, meer dan bij ingekocht materiaal.

Genoeg ruimte en materiaal

Veel mensen starten vanuit hun huiskamer als ze een online winkel beginnen. Maar als die winkel een beetje begin met lopen, zul je al snel meer ruimte nodig hebben. Niet alleen voor de opslag van materiaal maar ook om het overzicht goed te kunnen bewaren. Daarnaast is het handig om rond te kijken naar verkopers voor het materiaal dat je nodig hebt. Een betrouwbare vaste verkoper verzekert je van een constantheid in de kwaliteit van je product.

Ophalen of verzenden

Vervolgens is het de vraag of je de producten wilt laten ophalen of verzenden. Als je kiest voor verzenden, is het belangrijk dat de producten, zeker de breekbare, goed verpakt zijn met verpakkingsmateriaal. Door een luchtkussenmachine aan te schaffen, kan je producten in de doos bedekken en opvangen met luchtzakjes. Hierdoor komen ze nooit tegen harde voorwerpen aan gedurende het vervoer en daardoor wordt de kans op beschadiging aanzienlijk verkleint. Een noodzakelijk apparaat voor iedereen die pakketten verzendt.

Maak het mooi

Pak het ook niet zomaar in een bruine doos in. Steek tijd en moeite in een mooi logo en inpakpapier. Zo komt je winkel ook professioneler over en zal men het ook automatisch leuker vinden om spullen bij jouw bedrijf te kopen.

Wordt 2021 het jaar van jouw eigen bedrijf? Wellicht, met een online winkel?

Geef een antwoord