Data over kranen

Het is niet de gebruikelijke data waar over op dit blog wordt geschreven, maar dat houdt het ook weer leuk, toch? De informatie waarover wij jou in dit blog zullen informeren is volledig toe te rekenen aan: kranen. Welke soorten zijn er eigenlijk, wat zijn de verschillen en hoe onderscheid je ze? Dat zijn allemaal vragen die in dit blog behandeld zullen worden. Benieuwd naar de rest van dit blog? Lees dan snel verder.

Welke soorten kranen zijn er te onderscheiden

Je staat er eigenlijk niet elke dag bij stil, maar het woord ‘kraan’ heeft meerdere betekenissen. Wanneer je spreekt over een bouwkraan bijvoorbeeld, dan heb je het niet over een thermostatische douchekraan. In dit blog worden de kranen behandeld die water vermengen en beschikbaar maken in het huishouden.

Om te beginnen heb je een kraan die hierboven al genoemd staat: de douchekraan. De naam zegt het natuurlijk al een beetje. Dit type kraan vind je vooral terug in de douche. In de douche wordt tegenwoordig veelal de thermostatische kraan. Deze mengt het water automatisch voor jou op de gewenste temperatuur.

Dan heb je ook nog mengkranen. Deze vind je niet alleen terug in de douche, maar ook op veel andere plekken in het huis. Bijvoorbeeld de keuken en het toilet. Een goed voorbeeld hiervan is de badkraan. Deze kraan geeft jou niet de mogelijkheid om een bepaalde temperatuur in te stellen, in tegenstelling tot de thermostaatkraan. Bij deze kraan moet je maar een beetje aanvoelen welke temperatuur het meest aangenaam is voor jou. Dit type kranen vind je veelal in oudere huizen. Je hebt natuurlijk wel badkranen die ook thermostatisch zijn.

Verder heb je nog de keukenkraan. Dit zijn vaak grotere modellen zodat er genoeg werkruimte is in de wasbak. Ook heb je tegenwoordig Quookers die direct voor kokend water kunnen zorgen. Verder zijn er ook keuken kranen met een handdouche, waarmee je de wasbak heel makkelijk schoon kunt maken.

Materialen van deze verschillende soorten kranen

Tegenwoordig zie je veel dat kranen gemaakt worden van RVS. Dit is een veilige optie, gezien dit materiaal niet roest. Ook heb je kranen die worden gemaakt van chroom. Dit type kraan is tegenwoordig heel erg in trek bij de interieurstylisten door de woningtrends van het moment.

Je kunt vrijwel iedere kant op met een kraan van chroom. Zo heb je gouden kranen, kranen met een bronzen colorfinish en uiteraard ook de zilveren kranen van chroom.

Behalve chroom zijn er natuurlijk ook nog andere materialen die gebruikt kunnen worden voor jouw kraan, zoals brons. Dit werd vroeger al veel gebruikt en zie je tegenwoordig eigenlijk maar weinig terug. Kijk voor een breed aanbod van kranen eens naar een kraan van Douche Concurrent. Je bent hier voor ieder type dat hierboven genoemd wordt aan het juiste adres en betaalt ook nog eens een scherpe prijs.

Geef een reactie